PIKNIK DOŻYNKOWY 2015
- „Jagnięcina podhalańska” z kluseczkami, rydzami i serem podpuszczkowym, przyozdobiona ślicznie żurawiną.
- „Pierożki z Małopolski” – ze suszonymi śliwkami moczonymi w śliwowicy, nadziewane mielonymi orzeszkami laskowymi z miodem, okraszone sosem z masła, śliwowicy i miodu kwiatowego.
- „Fizioły” – potrawa z Fasoli „ Piękny Jaś z doliny Dunajca” z wędzonką oraz śliwkami namoczonymi miodem pitnym dwójniakiem okraszone krojonymi borowikami.
- „Karp po zatorsku” – przyrządzony wg receptury „regionalnych potraw z Karpia” serwowanych w Małopolsce.
- „Owoc łącki” – jabłka z okolic Łącka ( pow. nowosądecki ) z sokami z regionalnej wytłoczni w Zabrzeży.
- „Woda mineralna” z Uzdrowiska Wysowa Zdrój oraz kołacze i ciastka z Hańczowej wypiekanych na miejscu i w piekarniach powiatu gorlickiego .
Wszystkim, którzy włączyli się w przygotowanie wyjazdu na piknik do Jabłonia ,sponsorom, nauczycielom, pracownikom Szkoły oraz młodzieży serdecznie dziękuję.
{phocagallery view=category|categoryid=22|limitstart=0|limitcount=0}
admin
0