PIKNIK DOŻYNKOWY 2015

 

  1.  „Jagnięcina podhalańska” z kluseczkami, rydzami i serem podpuszczkowym, przyozdobiona ślicznie żurawiną.
  2. „Pierożki z Małopolski” – ze suszonymi śliwkami moczonymi w śliwowicy, nadziewane mielonymi orzeszkami laskowymi z miodem, okraszone sosem z masła, śliwowicy i miodu kwiatowego.
  3.  „Fizioły” – potrawa z Fasoli „ Piękny Jaś z doliny Dunajca” z wędzonką oraz śliwkami namoczonymi miodem pitnym dwójniakiem okraszone krojonymi borowikami.
  4.  „Karp po zatorsku” – przyrządzony wg receptury „regionalnych potraw z Karpia” serwowanych w Małopolsce.
  5.  „Owoc łącki” – jabłka z okolic Łącka ( pow. nowosądecki ) z sokami z regionalnej wytłoczni w Zabrzeży.
  6.  „Woda mineralna” z Uzdrowiska Wysowa Zdrój oraz kołacze i ciastka z Hańczowej wypiekanych na miejscu i w piekarniach powiatu gorlickiego .

Wszystkim, którzy włączyli się w przygotowanie wyjazdu na piknik do Jabłonia ,sponsorom, nauczycielom, pracownikom Szkoły oraz młodzieży serdecznie dziękuję.

{phocagallery view=category|categoryid=22|limitstart=0|limitcount=0}