W dniu 29 września 2018r. odbyła się kolejna edycja Warsztatów Kulinarnych w ramach „Święta Rydza w Wysowej Zdroju". Tegoroczna odsłona nosiła tytuł ”Smaki Małopolski”.

Naszą Szkołę reprezentowały uczennice klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych – Sylwia Gucwa i Martyna Lisowicz. Uczennice wykonywały zadanie mając do dyspozycji dwa pstrągi tęczowe. Wykonaną przez nie potrawą był pstrąg pieczony na liściu świerkowym z masłem czosnkowym, doprawiany tymiankiem, oliwkami oraz cytryną. Dodatki do potraw stanowiły: zapiekany fenkuł z kozim serem, tymianek, cynamon, pieprz i miód oraz sos przyrządzony z pora i kaszanki doprawiony solą, pieprzem, śmietanką. Uczennice pani Agnieszki Niemas wykazały się profesjonalizmem w przygotowywaniu potraw. Przyrządzone pstrągi zostały wysoko ocenione za walory smakowe, estetykę oraz walory wizualne. Dziewczyny zostały nagrodzone dyplomami oraz nagrodami rzeczowymi.
Gratulacje i słowa podziękowania za godne reprezentowanie Szkoły!

Podziel się

KONTAKT

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Hańczowej
      Hańczowa 80,
38-316 Wysowa Zdrój
tel/fax (018)353-20-04 lub
18 353-05-24
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

MAPA

Kategoria: Internackie fakty

DZIEŃ CHŁOPAKA W INTERNACIE.

Tego dnia dla wszystkich chłopców zabrzmiało uroczyste "Sto lat".

KONKURS RECYTATORSKI ROZSTRZYGNIĘTY!
M.Jodłowska-PiskorzInternackie fakty

Konkurs Recytatorski- „ Czy to jest przyjaźń, czy to jest kochanie?”- rozstrzygnięty!

WYJAZD NA NARTY.
Sz.MordarskiInternackie fakty

Uczniowie mieszkający w internacie spędzili poniedziałkowe popołudnie na stoku w Tyliczu .

W naszej Szkole realizujemy projekt finansowany z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego 2014-2020. Nr projektu: PRMP.10.02.02-12-261/16.
Tytuł projektu: „ Nauczanie Rolnicze XXI Wieku”, w latach 2017, 2018, 2019.