Wydarzenia
ŚWIĘTO RYDZA W WYSOWEJ-ZDROJU
W dniu 29 września 2018r. odbyła się kolejna edycja Warsztatów Kulinarnych w ramach „Święta Rydza w Wysowej Zdroju". Tegoroczna odsłona nosiła tytuł ”Smaki Małopolski”.
Naszą Szkołę reprezentowały uczennice klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych – Sylwia Gucwa i Martyna Lisowicz. Uczennice wykonywały zadanie mając do dyspozycji dwa pstrągi tęczowe. Wykonaną przez nie potrawą był pstrąg pieczony na liściu świerkowym z masłem czosnkowym, doprawiany tymiankiem, oliwkami oraz cytryną. Dodatki do potraw stanowiły: zapiekany fenkuł z kozim serem, tymianek, cynamon, pieprz i miód oraz sos przyrządzony z pora i kaszanki doprawiony solą, pieprzem, śmietanką. Uczennice pani Agnieszki Niemas wykazały się profesjonalizmem w przygotowywaniu potraw. Przyrządzone pstrągi zostały wysoko ocenione za walory smakowe, estetykę oraz walory wizualne. Dziewczyny zostały nagrodzone dyplomami oraz nagrodami rzeczowymi.
Gratulacje i słowa podziękowania za godne reprezentowanie Szkoły!
2018-09-rydz
Image01.jpg
Image03.jpg
Image04.jpg
Image05.jpg
Image06.jpg
Image07.jpg
Image08.jpg
Image02.jpg