Święto Rydza 2017Dnia 23 września w Wysowej- Zdrój nasi uczniowie po raz 10 wzięli udział w Święcie Rydza. Tegoroczna edycja przeprowadzona była w formie warsztatów kulinarnych pod okiem Macieja Myjaka, kucharza hotelu Dr Ireny Eris w Krynicy-Zdrój.

Tegoroczna tematyka nawiązywała do kuchni Galicyjskiej z czasów Franciszka Józefa. Nasze uczennice, Danuta Homa oraz Beata Łabowska przygotowały potrawę o nazwie "Carska awangarda" a była to polędwica z dzika w sosie rydzowym oraz kasza pęczak z burakami, jabłkiem i kozim serem.

Za udział w tej kulinarnej imprezie uczennice otrzymały nagrody pamiątkowe.

 

 

Podziel się

NABÓR 2022/23

KONTAKT

Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Hańczowej
      Hańczowa 80,
38-316 Wysowa Zdrój
tel/fax (018)353-20-04 lub
18 353-05-24
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

MAPA

Kategoria: Internackie fakty

KOLACJA WIGILIJNA W INTERNACIE
KOLACJA WIGILIJNA W INTERNACIE
p. M. Jodłowska-PiskorzInternackie fakty

„Słowo Ciałem się stało! Boże Narodzenie w poezji”

WYCIECZKA  DO KOPALNI SOLI
WYCIECZKA DO KOPALNI SOLI

Zwiedzanie Kopalni Soli Bochnia przez uczniów ZSCKR Hańczowa mieszkających w internacie.

W naszej Szkole realizujemy projekt finansowany z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego 2014-2020. Nr projektu: PRMP.10.02.02-12-261/16.
Tytuł projektu: „ Nauczanie Rolnicze XXI Wieku”, w latach 2017, 2018, 2019.