Rekrutacja na rok szkolny 2018/19

Święto Rydza 2017Dnia 23 września w Wysowej- Zdrój nasi uczniowie po raz 10 wzięli udział w Święcie Rydza. Tegoroczna edycja przeprowadzona była w formie warsztatów kulinarnych pod okiem Macieja Myjaka, kucharza hotelu Dr Ireny Eris w Krynicy-Zdrój.

Tegoroczna tematyka nawiązywała do kuchni Galicyjskiej z czasów Franciszka Józefa. Nasze uczennice, Danuta Homa oraz Beata Łabowska przygotowały potrawę o nazwie "Carska awangarda" a była to polędwica z dzika w sosie rydzowym oraz kasza pęczak z burakami, jabłkiem i kozim serem.

Za udział w tej kulinarnej imprezie uczennice otrzymały nagrody pamiątkowe.

 

 

INFORMACJA

W naszej Szkole realizujemy Projekt finansowany z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego 2014-2020 

NR. projektu: PRMP.10.02.02-12-261/16
Tytuł projektu: „ Nauczanie Rolnicze XXI Wieku”.
w latach 2017, 2018, 2019.

NAPISALI O NAS

GAZETA KRAKOWSKA 24.04.2018

GOŚĆ.PL

Mapa

Kontakt

Początek strony